6 trenduri în securitate cibernetică pe care să le urmărești în 2020

6 trenduri în securitate cibernetică pe care să le urmărești în 2020

În luna mai 2019, Cyber Security Hub a intervievat persoane din zona executivă, din cadrul diverselor companii, pentru a vedea dacă provocările și punctele centrale identificate de aceștia s-au schimbat de-a lungul anului. Printr-o simplă comparare a rezultatelor cu cele din anul anterior, respectiv noiembrie 2018, pot fi subliniate prioritățile setate la începutul anului 2019 și, totodată, direcția de orientare pe măsură ce intrăm în a doua jumătate a anului. Conform studiului, acestea sunt 6 dintre trendurile în securitate cibernetică aplicabile în anul 2020:

  1. Sentimentul general este unul pozitiv, chiar dacă amenințările evoluează

¾ din respondenți se așteaptă ca modul de operare și instrumentele folosite de hackeri să devină din ce în ce mai sofisticate, pe când 2% dintre aceștia prevăd o stabilizare a fenomenului. Dintre vectorii de amenințare cei mai periculoși, metoda phishing-ului rămâne în top.

  1. Bugetele alocate securității cibernetice vor continua să crească

Atât conștientizarea necesității unui nivel ridicat de securitate cibernetică, cât și utilizarea training-ului de specialitate se clasează în fruntea listei multor companii. Acest lucru vine în continuarea faptului că bugetele acordate securității cibernetice au crescut în prima jumătate a anului 2019 la 59%. Conform respondenților, același lucru este așteptat și de-a lungul următoarelor 6 luni.

  1. Legislația privind protecția și confidențialitatea datelor devine normă pentru întreprinderi

Aproximativ 29% dintre respondenți au afirmat faptul că politica GDPR nu s-a dovedit a fi o provocare atât de mare pe cât se așteptau în prima jumătate a anului 2019.

  1. Serviciile Cloud sunt percepute mai degrabă ca o amenințare

Un procent ridicat, respectiv 85,51% dintre respondenți, ar alege o variantă alternativă de stocare.

  1. Criza personalului specializat în domeniul securității cibernetice este în continuă creștere

Pentru 70% dintre respondenți, acest lucru este comun în cadrul celui mai recent studiu derulat. În doar 6 luni, procentul a crescut la 91,3%.

  1. Conștientizarea necesității unei securități cibernetice se menține drept prioritate de top pentru următoarele 6 luni

În cadrul companiilor pe care le conduc, 65% dintre respondenți plasează conștientizarea necesității unei securități cibernetice în capul listei pentru următoarele 6 luni. Un procent asemănător o consideră, de altfel, o prioritate în soluțiile de securitate puse la dispoziție pentru aceeași perioadă de timp.

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

Call Now ButtonSuna acum!