Are compania ta nevoie de backup?

Are compania ta nevoie de backup?

În companii, la fel ca în orice mediu social, se generează date și informații. Astăzi mai multe, mâine probabil mai puține, dar întotdeauna în continuă creștere per total. Toate se stochează pe diferite dispozitive, locații și pentru diverse perioade de timp – din diferite motive. Unul dintre ele ar fi eliberarea spațiului de pe computere (pentru a nu cumpăra stații noi de lucru), iar altul dorința de a le accesa atunci când este cea mai mare nevoie de ele. Informațiile sunt vitale, iar atunci când vorbim de contracte care nu se mai pot găsi, obținerea lor în cel mai scurt timp trebuie să fie posibilă.

Ce este un backup?

O soluție de backup poate fi cel mai ușor înțeleasă drept un loc de depozitare a datelor în mod constant. Asta înseamnă că, la orice oră din zi sau din noapte, indiferent de ceea ce se întâmplă în companie, datele și informațiile sunt transferate și pot fi accesate de pe backup simplu și rapid. O astfel de soluție are un grad mult mai mare de siguranță la diferite probleme care pot apărea, precum: dificultăți tehnice, HDD-uri și SSD-uri deteriorate, pene de curent, viruși (chiar neidentificați o bună perioadă de timp) și multe altele. Să nu uităm de catastrofe naturale – de la cutremure la inundații sau chiar furturi fizice. În cazul în care echipamentul tehnic din companie este compromis, vei putea să recuperezi datele și informațiile direct de pe soluția de backup – ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Cu ce te poate ajuta un backup?

Dacă tu ești cel care gestionează compania, vei fi plăcut surprins să descoperi că printr-o soluție de backup, te ajuți în primul rând pe tine. Totul pleacă de la toate datele și informațiile regăsite în contracte, fișiere și declarații scrise pe care, de altfel, le-ai putea găsi în mod normal pe computerele din companie. Dacă una dintre problemele de mai sus apar, șansele să le obții scad drastic. Mai mult, imaginea, integritatea și nivelul de încredere pe care partenerii ți-l oferă ar fi afectate în mod direct. Lipsa unei soluții de backup atrage după sine pierderi colosale – per total, ale companiei.

Cum poți să faci backup datelor?

Un backup este, de fapt și de drept, o copie a tuturor fișierelor pe care persoanele din companie le au pe computere – inclusiv fișiere din computerul tău. Cu siguranță, toți specialiștii în domeniu îți vor recomanda să faci backup cât mai repede, ținând cont că există diferențe între dispozitivele folosite. Pentru o protecție optimă, ia în calcul următorii pași:

  • Fă cel puțin 3 copii aferente datelor regăsite în companie;
  • Depozitează datele în cel puțin 2 formate diferite (disc, cloud etc.);
  • Ține una dintre cele 3 copii în afara companiei (departe de orice pericol).

În prezent, peste 85% dintre companiile din întreaga lume folosesc soluții de backup. Tu ți-ai asigurat datele și informațiile? Contactează-ne și, în cel mai scurt timp, compania ta va avea soluția de backup potrivită!

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website