Audit IT preliminar – primul pas în protejarea rețelei IT

Audit IT preliminar – primul pas în protejarea rețelei IT

Chiar și pentru o organizație, instituție sau realmente guvern, un atac cibernetic poate ataca întreaga structură – ajungând să fie resimțit la nivel personal. Realitatea virtuală, internetul cu toate zonele mai puțin cunoscute sau infrastructurile tehnice pe care se bazează o mare parte din organizații sunt doar expresii formale ce reprezintă ținte zilnice ale atacatorilor cibernetici. Pe cât de nesigură e viața reală, pe atât de incertă este cea virtuală – unde totul decurge mult mai rapid și cu mult mai puține urme. Însă, pentru fiecare problemă tehnică întâlnită, există soluția potrivită. Totul începe de la un audit IT preliminar, în urma căruia se poate determina la ce nivel se regăsește organizația ta în materie de securitate cibernetică.

De ce un audit IT preliminar?

Multe dintre marile companii au fost ținte ale atacurilor cibernetice, direct sau indirect (de cele mai multe ori, direct). Metodele sunt variate, însă motivația este deseori aceeași – câștigul financiar. Conform raportului anual dezvoltat de SonicWall, numărul atacurilor cibernetice a ajuns în 2018 la 10.52 miliarde, de la doar 8.62 miliarde in 2017. Mai mult, Statele Unite rămâne cea mai vizată zonă, urmată de China, Marea Britanie, Canada și India. Altfel spus, orice organizație poate fi ținta unui atac cibernetic, indiferent de mărime, domeniu de activitate sau locație geografică.

Ce se întâmplă în cadrul unui audit IT

La fel ca și în cazul unui control preliminar, un audit IT poate să determine cât de securizată este comania ta din punct de vedere cibernetic. Astfel, se obține un raport în care sunt precizate vulnerabilitățile identificate, alături de o serie de recomandări de care organizația ar putea beneficia pentru a crește nivelul securității cibernetice. Chiar dacă acum nu consideri că însăși compania ta ar putea fi ținta unui atac cibernetic, întrebarea nu se rezumă la posibilitate, ci la moment. Altfel spus, totul se rezumă la zile, săptămâni sau luni până când organizația ta va face cunoștință cu un malware.

Ce îmbunătățiri aduce un audit IT

Cunoașterea vulnerabilităților regăsite la nivelul infrastructurii tehnice din compania ta (înaintea hackerilor) este unul dintre cele mai dorite lucruri. Nici nu e de mirare, dat fiind faptul că astfel câștigi timp pentru remedierea lor, pe baza raportului detaliat obținut în urma auditului, în care sunt enumerate toate recomandările oferite din punct de vedere cibernetic. În plus, nivelul de productivitate al angajaților va fi unul constant, dat fiind faptul că o breșă de securitate detectată de cine nu trebuie poate opri întreaga producție. Nu în ultimul rând, o companie securizată oferă un nivel mult mai înalt de încredere atât partenerilor, cât și clienților.

Pentru că știm cât de importantă este securitatea cibernetică a oricărei companii, cu atât mai mult a ta, îți oferim un audit IT gratuit – în urma căruia să identificăm breșele de securitate și să intervenim în timp util!

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website