De ce ar trebui o companie să investească în securitate cibernetică?

De ce ar trebui o companie să investească în securitate cibernetică?

Începând cu anii 2000, marea majoritate a companiilor de top a avut o evoluție spectaculoasă – Facebook, Equifax sau Under Armour sunt doar câteva dintre acestea. Datorită succesului răsunător obținut de-a lungul timpului, marile corporații s-au transformat și în ținte perfecte pentru diferite atacuri cibernetice, cu diverse și felurite categorii de motivații pe care atacatorii le au. Implicațiile unui asemenea scenariu se regăsesc, în special, în efecte – pierderi financiare, personal nemulțumit, afaceri neîncheiate sau un grad mult mai scăzut de neîncredere în companie. Din fericire, există numeroase alternative și soluții la astfel de probleme – motiv pentru care este ideal ca și compania ta să investească în securitate cibernetică. Hai să aflăm, punctual, de ce!

Nu lăsa concurența să îți cunoască secretele

Nu este nevoie de un grup perfect elaborat, gândit extrem de strategic, sponsorizat și bine pus la punct – ci doar de un om bine pregătit care să obțină acces la unul dintre computerele din cadrul companiei tale pentru a obține ceea ce își dorește. În mediul de business, orice secret cunoscut de concurență este un minus pe care organizația în cauză îl are. Pentru a evita astfel de scurgeri de informații, compania ta trebuie să investească în securitate cibernetică – la fel ca în orice alt tip de securitate, inclusiv cea fizică. Un simplu acces neautorizat are efecte devastatoare asupra infrastructurii tehnice a oricărei organizații – dar dacă putem evita un asemenea scenariu (nu foarte îndepărtat), de ce să nu o facem?

Evită pierderile financiare

În cazul în care compania ta este ținta unui atac cibernetic de amploare, te-ai putea trezi cu câteva milioane (lei, euro, dolari, chiar lire) în minus în mai puțin de 10 minute. Toate aceste manevre se fac remote (de la distanță), ceea ce înseamnă că atacatorul nu trebuie să fie fizic prezent în companie pentru a obține ceea ce își dorește. Cu un simplu click, organizația ta poate rămâne fără o parte importantă financiară, ceea ce se va resimți o bună perioadă de timp – lucru simțit inclusiv de clienții tăi.

Remediază vulnerabilitățile

Bineînțeles, un atac cibernetic are succes atunci când există vulnerabilități în sistem. În mod analog, atunci când nu există probleme de nici un fel, nici musafirii neinvitați nu vor putea să intre. Un sistem de securitate cibernetică bine pus la punct are posibilitatea de a face asta, construindu-ți o organizație mult mai puternică decât ți-ai putea-o imagina. Orice încercare de atac cibernetic poate fi stopată la timp – chiar și cu resurse limitate. Iar satisfacția va fi cu atât mai mare cu cât compania ta va scăpa de efectele devastatoare, în comparație cu alte organizații care au evitat cu neîncredere investiția în securitate cibernetică.

Niciodată nu ești prea mic pentru a fi în pericol – chiar dacă afacerea ta pare prea mică să fie ținta unui atac, e foarte important de știut faptul că ceea ce se caută sunt vulnerabilitățile. O companie mai mică este la fel de predispusă să fie ținta unui atac, la fel ca și o corporație mai mare, imediat ce o vulnerabilitate este detectată. Tu ești pregătit să faci față unui atac cibernetic?

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website