Europol închide peste 30.500 de site-uri de piraterie într-o operațiune globală

Europol închide peste 30.500 de site-uri de piraterie într-o operațiune globală

Într-o operațiune coordonată de aplicare a legii, realizată la nivel mondial, Europol a doborât peste 30.500 de site-uri web cunoscute pentru distribuirea de articole contrafăcute și piratate pe Internet și a arestat trei suspecți. Printre altele, domeniile confiscate ar fi oferit diverse bunuri contrafăcute, produse și servicii piratate, inclusiv filme piratate, streaming ilegal de televiziune, muzică, electronică, descărcări de software-uri special concepute, produse farmaceutice contrafăcute și alte produse ilicite.

Cu toate acetea, trebuie menționat faptul că domeniile web confiscate nu includ site-uri web importante de piraterie și cunoscute la nivel internațional (sau care conțin lucruri piratate) pe Internet. În timpul anchetei, oficialii de aplicare a legii internaționale au:

  • Închis un total de 30.506 domenii web;
  • Arestat trei suspecți;
  • Confiscat 26.000 de haine și parfumuri de lux;
  • Confiscat 363 litri de băuturi alcoolice;
  • Confiscat un număr nespecificat de dispozitive hardware.

De asemenea, oficialii au identificat și au pus poprire pe o sumă mai mare de 150.000 de euro regăsită în mai multe conturi bancare și platforme de plată online. Domeniile au fost confiscate și arestările au fost făcute ca parte a unui efort anti-piraterie continuu, supranumit In Our Sites X (IOS X), pe care Europol l-a lansat în anul 2014 și l-a derulat cu ajutorul statelor membre ale Uniunii Europene și al forțelor internaționale de ordine.

Potrivit Europol, operațiunea In Our Sites (IOS), lansată în anul 2014, este continuarea unei operațiuni globale comune recurente, care a crescut semnificativ de la an la an, aspect subliniat în comunicatul oficial de presă.

Operațiunea este rezultatul abordării cuprinzătoare pe care Europol o urmărește cu scopul de a face Internetul un loc mai sigur pentru consumatori, prin atragerea și mai multor țări și parteneri din sectorul privat drept participanți la această operațiune și de a face recomandări.

Operațiunea a fost susținută de 18 state membre ale Uniunii Europene, inclusiv Albania, Belgia, Columbia, Bosnia și Herțegovina, Danemarca, Germania, Croația, Franța, Irlanda, Grecia, Olanda, Italia, Portugalia, Norvegia, Suedia, Serbia, Spania, Elveția și Marea Britanie, precum și Hong Kong, China, Europa de Est și Statele Unite.

Anul trecut, inițiativa In Our Sites a condus la încetinirea a mai mult de un milion de domenii de site-uri care contravin drepturilor de autor și care, la rândul lor, au fost identificate drept comercializând piese auto contrafăcute, componente electrice, articole de îngrijire personală și alte bunuri false. Fără dar și poate, succesul operațiunii este unul răsunător.

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

Call Now ButtonSuna acum!