FACEBOOK – Compania dezvăluie noi pierderi de date care afectează membrii grupurilor

FACEBOOK – Compania dezvăluie noi pierderi de date care afectează membrii grupurilor

Facebook a dezvăluit recent un nou incident de securitate, recunoscând că aproximativ 100 de dezvoltatori de aplicații ar fi putut accesa în mod necorespunzător datele utilizatorilor săi în anumite grupuri Facebook, inclusiv numele lor și pozele de profil. Într-o postare pe blog publicată marți, compania a afirmat faptul că dezvoltatorii de aplicații care accesează în mod neautorizat aceste informații sunt, în principal, aplicații de gestionare a rețelelor de socializare și streaming video, care permit administratorilor de grup să își gestioneze grupurile mai eficient și să ajute membrii în partajarea videoclipurilor în cadrul grupurilor.

Pentru cei care nu știu, Facebook a făcut unele modificări la Group API în luna aprilie a anului 2018, la o lună după dezvăluirea scandalului Cambridge Analytica, limitând aplicațiile integrate într-un grup doar să acceseze informații, cum ar fi numele grupului, numărul membrilor și conținutul postărilor.

Pentru a obține acces la informații suplimentare precum numele și imaginile de profil ale membrilor în legătură cu activitățile grupului, membrii grupului trebuie să se înscrie. Cu toate acestea, se pare că Facebook nu a reușit din nou să protejeze informațiile utilizatorilor săi, în ciuda faptului că își schimbă parametrii de acces la Group API în luna aprilie 2018.

Într-o recenzie curentă, Facebook a declarat faptul că dezvoltatorii unor aplicații și-au păstrat capacitatea de a accesa informațiile despre membrii grupului din Group API mai mult decât intenționa compania.

Deși Facebook nu a dezvăluit numărul total de utilizatori afectați de scurgere sau dacă datele implică și alte informații dincolo de nume și poze de profil, compania a asigurat utilizatorii săi că a oprit tot accesul neautorizat la date și că nu a găsit nicio dovadă de abuz. Cu toate acestea, Facebook a afirmat faptul că le va cere să șteargă datele membrilor pe care le-ar fi păstrat, efectuând audituri pentru a confirma că acestea au fost șterse.

Facebook consideră, de asemenea, că numărul dezvoltatorilor de aplicații care a accesat efectiv aceste date este mai mic și a scăzut în timp, deoarece din aproximativ 100 de dezvoltatori de aplicații care păstrează accesul datelor utilizatorilor prin intermediul Grupului API încă din ultimele 18 luni, cel puțin 11 parteneri au accesat informațiile membrilor grupului din ultimele 60 de zile.

În luna iulie, compania Facebook a acceptat să plătească o amendă de 5 miliarde de dolari drept soluție cu Comisia Federală de Comerț (Federal Trade Commission – FTC) cu privire la escrocheria Cambridge Analytica și, de asemenea, a acceptat un acord de 20 de ani cu FTC care aplică noi orientări pentru modul în care gestionează platformele de social media confidențialitatea utilizatorilor săi și a datelor sale. Noul cadrul realizat în conformitate cu acordul cu FTC se traduce într-o responsabilitate și o transparență mai mare în modul în care sunt construite și întreținute produsele. Pe măsură ce se continuă acest lucru prin acest proces, este de așteptat să se găsească mai multe exemple despre locul care poate fi îmbunătățit, fie prin produse, fie schimbând modul în care sunt accesate datele. Compania s-a angajat în această activitate și în sprijinirea oamenilor de pe platformă.

În știrile recente din jurul gigantului social media, Facebook a dat în judecată firma israeliană de supraveghere mobilă NSO Group la sfârșitul lunii trecute pentru implicarea sa în hackuirea utilizatorilor aplicației WhatsApp, inclusiv diplomați, oficiali guvernamentali, activiști pentru drepturile omului și jurnaliști, folosind cunoscutul spyware Pegasus.

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website