FACEBOOK — Un nou tool permite utilizatorilor să transfere fotografiile și videoclipurile pe Google

FACEBOOK — Un nou tool permite utilizatorilor să transfere fotografiile și videoclipurile pe Google

Compania Facebook a început, în sfârșit, să implementeze cadrul de portabilitate a datelor de tip open source ca primă fază a proiectului de transfer de date, inițiativă pe care compania a lansat-o anul trecut în colaborare cu Google, Apple, Microsoft și Twitter. Zilele trecute, organizația Facebook a anunțat o nouă caracteristică, ce le va permite utilizatorilor săi să transfere fotografiile și videoclipurile lor de pe Facebook în conturile Google Photos – direct și în siguranță, fără a fi nevoie să le descarce și să le reîncarce în mod separat.

Funcția este disponibilă, deocamdată, pentru utilizatorii Facebook din Irlanda, în calitate de test, și este de așteptat să fie disponibilă pentru restul lumii la începutul anului 2020.

Această nouă caracteristică a aplicației Facebook este construită folosind Proiectul de Transfer de Date (DTP), un protocol universal de import și/sau export de date, care are scopul de a oferi utilizatorilor un control mai mare asupra datelor lor și de a le permite să îl mute rapid între serviciile sau aplicațiile online oricând doresc.

Dacă un utilizator dorește să treacă la un alt produs sau serviciu, deoarece consideră că este mai bun, ar trebui să poată face acest lucru cât mai ușor posibil, se arată pe site-ul proiectului. Instrumente practice care permit utilizatorilor să salveze sau să arhiveze informații importante, să organizeze datele în mai multe conturi, să își revină de la deturnarea contului și să obțină datele regăsite prin accesul la conturi funcționează pentru a îmbunătăți securitatea utilizatorului.

Cadrul DTP este alcătuit din următoarele trei componente, care au fost concepute pentru a permite oricărui serviciu să-și convertească cu ușurință formatele aferente datelor de proprietate și a celor de autentificare într-un mod comun, ce trebuie utilizat de către alții:

 • Modele de date;
 • Adaptori (date și autentificare);
 • Biblioteci de gestionare a sarcinilor.

Acesta folosește infrastructura și mecanismele de autorizare existente în industrie, cum ar fi OAuth și REST, într-un mod în care chiar și entitățile care îl găzduiesc nu au acces la datele utilizatorului, nici în tranzit, nici în repaus.

Conform Facebook, în loc să se aștepte ca fiecare companie să-și construiască propriul sistem de la zero, acest cadru open source le permite să împărtășească orice îmbunătățire a acestuia, precum și adaptarea și oferirea modelelor de date.

Până în prezent, proiectul DTP a dezvoltat adaptoare pentru 13 furnizori de servicii variate, enumerate mai jos, care susțin cinci tipuri diferite de date despre consumatori, inclusiv fotografii, poștă, sarcini, contacte și calendar.

 • Facebook;
 • Google;
 • Twitter;
 • Instagram;
 • Microsoft;
 • Imgur;
 • Spotify;
 • Flickr;
 • Remember the Milk;
 • SmugMug;
 • Proiect de descentralizare solid web;
 • Serviciul de streaming de muzică Deezer;
 • Serviciul auo găzduit de rețele sociale Mastodon.

Deocamdată, Facebook testează doar transferul de fotografii și videoclipuri către Google, dar compania se așteaptă să adauge și sprijin pentru mai multe servicii și tipuri de date în viitor.

Pe măsură ce continuă să adăuge mai multe servicii și tipuri de date, a fost necesar ca și gigantul Facebook să analizeze mai mulți factori. Astfel, s-a considerat important ca sistemul să solicite doar permisiunile necesare pentru sarcina la îndemână. Accesul la serviciul de destinație ar trebui să se încheie odată ce transferul este finalizat.

La rândul lor, transferurile ar trebui întreprinse numai de către proprietarul contului. Pentru a verifica acest lucru, utilizatorii sunt rugați să reintroducă parola înainte de a iniția un transfer. De asemenea, se trimite un e-mail în contul înregistrat de îndată ce un transfer a început, ceea ce oferă oamenilor o șansă în plus de a opri transferul dacă se răzgândesc sau nu recunosc cererea.

Pe lângă toate lucrurile bune, așa cum era de așteptat, proiectul ar putea avea implicații grave pentru furnizorii de servicii mai mici care participă la proiect, ușurând astfel clienții să plece și să se alăture serviciilor de la mărci populare cu oferte lucrative sau servicii gratuite.

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

Call Now ButtonSuna acum!