O vulnerabilitate WhatsApp permite hackerilor să modifice mesaje în numele tău

O vulnerabilitate WhatsApp permite hackerilor să modifice mesaje în numele tău

Vulnerabilitatea face referite la faptul că o persoană poate modifica textul din răspunsul altui utilizator, atribuind în esență cuvinte în numele altuia.

Proprietar al aplicației WhatApp, Facebook a fost înștiințat cu privire la acest lucru în decursul lunii august de cercetătorii în domeniul securității cibernetice din cadrul Check Point, fară a reuși însă să o soluționeze.

În cadrul conferinței de securitate cibernetică Black Hat, Oded Vanunu, directorul departamentului de cercetare a vulnerabilităților produselor din cadrul Check Point, a precizat faptul că Facebook nu poate soluționa vulnerabilitățile WhatsApp datorită structurii și arhitecturii codului.

Ulterior, specialistul în securitate cibernetică Biran Higgins din cadrul Comparitech.com a apreciat că vulnerabilitatea e existentă și semnalată deja de un an de zile ceea ce, translatat în lumea tech, reprezintă un mileniu. Tot el consideră că Facebook are, cel mai probabil, propriile motive pentru care permite ca aceste vulnerabilități să rămână pe platforma WhatsApp. Orice utilizator îngrijorat cu privire la securitatea conversatiilor de pe WhatsApp poate să folosească un alt furnizor de chat.

O modalitate sigură de determinare a companiei Facebook să modifice codul din spatele WhatsaApp ar putea fi un număr semnificativ de utilizatori care renunță la serviciile aplicației. Acest lucru va reprezenta un protest la nivel digital.

Experți în domeniul securității cibernetice au auditat cibernetic aplicația WhatsApp pentru a identifica eventualele vulnerabilități. Rezultatele au confirmat faptul că mesajele pot fi alterate, fiind modificate în numele altora.

În plus, aceștia au putut schimba numele diferitelor persoane care trimit mesaje în grupurile de chat. Indiferent de context, acesta ar putea fi un instrument periculos utilizat în scenariile de șantaj, deoarece hackerii pot schimba textul trimis și să îl denatureze.

Eoin Keary, co-fondatorul edgescan, a apreciat faptul că un motiv întemeiat pentru care soluționarea vulnerabilității este întârziată s-ar putea datora arhitecturii codului. Mai mult, în urma soluționării problemelor, rezultatul ar putea fi transpus într-un design complet schimbat.

Cum să fii în siguranță

Pentru orice utilizator, a fi vigilent cu actualizarea aplicației WhatsApp este întotdeauna recomandat.

Cu toate acestea, dat fiind faptul că vulnerabiliatea este încă activă, nu se întrevede o modalitate de a proteja complet mesajele și chaturile de grup, motiv pentru care unii experți în domeniul securității cibernetice recomandă utilizarea unei alte aplicații alternative de mesagerie, cel putin până la remedierea vulnerabilităților.

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

Call Now ButtonSuna acum!