Primul virus informatic “autentic” – 37 de ani de la aparitia lui Brain

Primul virus informatic "autentic" numit Brain

Primul virus informatic “autentic” – 37 de ani de la aparitia lui Brain

Primul virus informatic “autentic” (adica un virus care se auto-replica si se raspandea prin sisteme informatice) este considerat a fi “Brain” creat in 19 ianuarie 1986. Acest virus a fost scris de doi frați pakistanezi, Amjad și Basit Farooq Alvi, și a fost lansat în principal în Pakistan.
Brain a infectat discurile floppy și a avut ca scop protejarea unui software de piraterie care era vândut de frații Alvi. Acest virus a folosit o metodă de auto-replicare prin copierea sa însuși pe discurile floppy care erau introduse în calculatorul infectat. De asemenea, virusul avea un mecanism de activare care îl făcea să se execute la un anumit moment, afișând mesajul pe sectoarele de boot infectate:

“Welcome to the Dungeon (c) 1986 Amjads (pvt) Ltd VIRUS_SHOE RECORD V9.0 Dedicated to the dynamic memories of millions of viruses who are no longer with us today – Thanks GOODNESS!!! BEWARE OF THE er..VIRUS : this program is catching program follows after these ….$#@%$@!!”

Brain a fost considerat primul virus informatic care se auto-replica și se răspândea prin intermediul discurilor floppy, incetinea floppy drive-ul si facea 7 kilobytes de memorie indisponibili pentru DOS. Astfel și-a arătat potențialul de a se răspândi rapid și eficient. Acest virus a fost urmat de alți virusi similari, cum ar fi “Stoned” și “Jerusalem”, care au avut un impact ceva mai mare asupra sistemelor și au condus la creșterea conștientizării riscurilor virusilor informatici și la necesitatea de a proteja sistemele împotriva acestora.

Call Now ButtonSuna acum!